A TwinOxide honlap optimalizálása

Ivóvíz fertőtlenítéssel foglalkozó blog optimalizálása

A vízkezeléssel, ivóvíz tisztítással foglalkozó TwinOxide™ fertőtlenítő szer szakmai weboldalnak és az alá sorolt tematikus blognak az optimalizálásakor legelőbb megvizsgáltuk, hogy milyen konkurenciával kell megküzdenünk. Ezek után honlapelemzés alá vontuk a website egészét és külön a blogját, majd elkészült a weboldalon szükséges változtatások, teendők listája, amely alapján a fejlesztők tartalmilag relevánssá, formailag keresőbaráttá tették a portált. Ez még 2018-ban történt.

Lényegében a weboldal optimalizálása a 2019-ben indított erőteljes linktuning óta ma is folyamatban van, de 2022-ben már jórészt csak fenntartó jellegű linképítésre, pr-cikkek publikálására irányul. Mindeközben  az oldalnak egyes kulcsszavakkal a Google keresőjében elfoglalt pozíciója időnként megugrik, így továbbra is érdemes erőfeszítéseket tenni és az organikus forgalom növelése érdekében.

Ezek a fontosabb long tail kulcsszavak, melyekkel az indulás óta a honlap radikálisan előresorolt:

klór-dioxid seo

Az „ivóvíz tisztítás” fogalma a Google keresőben

Keresőnk, mint intelligens szoftver elsősorban azt ajánlja, hogy inkább az egybeírt ivóvíztisztítás kifejezésre keressünk. Az így kapott találati lista meglehetősen általános képet mutat, első pozíciójában egy pdf dokumentumot találunk, mely a tisztításon túl víztisztaságvédelemmel foglalkozik. A környezetmérnöki tudástár 75 oldalas állományának nincs is szüksége külön weboptimalizálásra, a Google számára információkban gazdag, releváns, hiteles tartalom. A harmadik és negyedik pozícióban is egy-egy hosszabb szakszöveget láthatunk, amely a tankönyvtárból került ide. Ezután webáruházak következnek, amelyek keresőoptimalizálása általában nehézkes.

Pozíciójavítás érdekében végzett SEO munka

Az ivóvízkezeléssel kapcsolatos kulcsszavak pozíciójának javítása érdekében kreatív, komplex SEO-s munka folyt az évek során. Többféle eszköz került bevetésre:

 • optimalizált PR-cikkek közlése blogokban
 • tematikus weboldalak létrehozása ivóvízkezelés témakörben
 • statikus blogoldalak fertőtlenítés témakörben
 • közösségi oldalakon történő megosztások
 • tartalommegosztó portálok használata
 • PR-cikkek elhelyezése statikus oldalakon
 • linkek elhelyezése statikus oldalak oldaldobozaiban, láblécében, fejlécén

Google: látens szemantikai indexelés. Szemantikus Seo

A szövegek témái és a főbb kapcsolódó témakörök a linképítésben

Ajánlott termékünk, a TwinOxid legfontosabb összetevője a klór-dioxid, tehát ez a két alapkulcsszó, emellett az ivóvízkezelés és a vízfertőtlenítés is fontos témáknak tekinthetők. Már az első hónap folyamán lényegesen tágabb témafeldolgozásra került sor. A linképítésben résztvevő weboldalak és blogok nem mind kapcsolódnak szorosan az ivóvíz fertőtlenítéshez, vagy akár a klór-dioxidhoz. Ez megfelel a szemantikus weboptimalizálás kívánalmainak és annak, hogy a Google alkalmazza az LSI (Látens szemantikai indexelés) módszerét. Eezért az alábbi kiegészítő témakörök kerültek bevezetésre:

 • a fertőtlenítés orvosi-gyógyászati története
 • a víz tágabb értelemben (mint ősanyag és szimbólum)
 • a víz és a betegségek a népi életben, a történelemben
 • hidroterápia, vízgyógyászat, gyógyvizek
 • víztisztaság és fertőtlenítés az élelmiszeriparban
 • fertőtlenítés a télikertben és beépített teraszon
 • laptop billentyűzetének fertőtlenítése stb.

Alapjában a linképítés megkezdését követően a legtöbb kívánt kulcsszóval a szakportál 4 hónapon belül bekerült a Google keresőjének találati listáján az első 10 közzé. A Google első helyre kerülés is megtörtént a SEO-projekt 5. havában.


Téma: A klórdioxidos vízfertőtlenítés technológiája címen ismert blog optimalizálása. Alcím:
Víz és ivóvíz baktériummentesítése klór dioxid oldattal.

Leírás: Ivóvíz fertőtlenítéssel és csíramentesítéssel foglalkozó weboldal optimalizálása és kulcsszópozíció javítás linképítő módszerrel. Az ivóvízkezeléssel és fertőtlenítéssel foglalkozó weboldal Google-előresorolása nehéz SEO feladat, a megfelelő PR cikkek elkészítése mellett jó weboldalszövegeket kell írni az adott témában. Néhány további kulcsszó, melyre érdemes rákeresnünk: SEO szakember, prémium linképítés ára, ivóvíztisztítás otthon, fertőtlenítés megfizethető áron, klór-dioxid szer.

Szólj hozzá!