Ágytakaró: a hálószoba dísze, ami öltözteti a teret

Sokan nem is gondolnánk, de egy ágytakarónak számos más szerepe is lehet azon kívül, hogy tökéletes megoldás arra, hogy lefedjük vele ágyunkat. A mostaniakban rövidebben beszélünk az ágytakaróról, ami a hálószoba dísze, ami öltözteti a teret valamint számos más szuper előnnyel is ellátja szobánkat.

Milyen előnyei vannak az ágytakarónak?

Szerencsére egy ágytakaró számos előnnyel rendelkezik, így ha még nem rendelkeznénk eggyel mindenképp gondolkodjunk el rajta, nem fogjuk megbánni. Előnyei között az alábbiakat érdemes megemlítenünk:

Dekoratív

Egy ágytakaró esetében a legfontosabb funkció, hogy fedje az ágyunkat ezzel egy egységes látványt nyújtva a szobába érkezőnek. Segítségével sokkal rendezettebb látványt kaphatunk, így ha esetleg vendéget várnánk, gondolkozzunk el használatán.

Állandóságot biztosít

Egy ágytakarónak köszönhetően egységes külsőt biztosíthatunk a szobánkba, még akkor is, ha az ágyneműhuzatunk a szobába nem illő színekkel rendelkezik. Ilyenkor könnyedén letakarhatjuk ágyunkat vele, így senki sem fogja észrevenni a mondjuk rikító mintás huzatunkat, ami hangulatában nem feltétlenül illik szobánkba.

Védőréteget biztosít

Természetesen a szuper külső mellett védi is az ágyneműhuzatainkat a különféle behatásoktól, legyen az por vagy bármilyen szennyeződés.

Előkelő érzetet kelt

Sokunk álma az, hogy olyan hálószobát alakítsunk ki, mint a drágább rendezett hotelekben. Szerencsére ez egy ágytakaróval könnyedén megvalósítható, hiszen csupán leterítjük vele ágyunkat valamint beszerzünk egy pár stílusos párnát és már el is értük a kívánt hatást.

Motiválhat is

Nem is gondolnánk elsőre, de bizony egy ágytakarónak még motiváló hatásai is lehetnek. Ez azért van, mivel ahhoz, hogy szabályosan letakarhassuk az ágytakaróval az ágyunkat, először is rendesen be kell vetnünk az ágyunkat. Ebből kifolyólag ha szép külsőt szeretnénk adni ágyunknak, nagyon fontos annak bevetése legelőször.

Ágytakaró típusai és ára

Az ágytakarók ára nagyban függ attól, milyen típusú ágytakarót is keresünk, illetve vásárolunk. Ezen a téren megkülönböztethetünk:

  • egyszemélyes ágytakarókat
  • dupla ágytakarókat
  • franciaágyra való ágytakarókat
  • kétoldalas ágytakarókat
  • modern ágytakarókat
  • steppelt ágytakarókat

Hogyan válasszunk az ágytakarók között?

A megfelelő ágytakaró kiválasztása nem minden esetben a legkönnyebb, hiszen számos dologra kell odafigyelnünk a vásárlás során. A legfontosabb szempontok az alábbiak lehetnek:

Ágytakaró mérete

Nagyon fontos ilyenkor a megfelelő méretnek a kiválasztása, ami az ágyunk méretétől függően eltérhet. Figyelembe kell itt azt is vennünk, hogy az ágyunk a szoba közepén vagy éppen a sarokban helyezkedik el valamint azt is, hogy szeretnénk e, hogy lelógjanak a szélei.

Ágytakaró anyaga

Természetesen a megfelelő anyag kiválasztása is teljesen rajtunk múlik, ám érdemes itt figyelembe vennünk a szoba többi bútorának az anyagát valamint azt is hogy mesterséges vagy természetes anyagot szeretnénk e.

Összegezve

Egy ágytakaró remek megoldás arra, hogy összhangot és rendezettséget teremtsünk a hálószobában, ám a megfelelő darab kiválasztásakor nem árt, ha odafigyelünk a méretre, valamint az anyagra.

 

Szólj hozzá!