Szemantikus keresőoptimalizálás, SEO

Honlap optimalizálás szemantikus Google-kereséshez

szemantikus seo bp
Weblap optimalizálás a fogalmi hálón

A szemantikus keresőoptimalizálás és a fogalmi háló mintázatához igazodó linképítés lehetőségeit az Ivóvíz fertőtlenítés – technológiai ivóvízkezelés klór-dioxiddal nevű weboldal optimalizálási SEO-projektum maximálisan kihasználta. A vízkezelés jelentéskörét körbejáró helyezésjavító program révén a  TwinOxide.hu szakmai világhálós portál és webáruház organikus forgalma többszörösére nőtt. A céges honlap támogatása prémium szintű linképítéssel történt. No de kezdjük az elején. Hogyan javíthatjuk egy weboldal Google-pozícióit a szemantikus SEO? Mi is az egyáltalán?

A szemantikus keresőoptimalizálás (Semantic Search Engine Optimization, S-SEO, annyi mint honlapok jelentés alapú optimalizálása szemantikus keresést végzó őeszközökhöz) – elsődleges célja ugyanaz, mint az általános Seó-jé, vagyis az, hogy egy adott weblap minél jobb rangsorolási pozíciót érjen el az organikus keresőtalálatok közt a honlap bejegyzett tulajdonosa és/vagy üzemeltetője, netán szponzora, hirdetője által fontosnak tartott kulcsszavakra, keresőkifejezésekre nézve (ezek a keywords content meta-tagban vannak feltüntetve).

Megjegyzendő, hogy ez a szolgáltatás csak a normál (természetes) vagy organikus találatokra irányul, azokra a keresők által az eredményoldalra (SERP) kilistázott találatokra, amelyeket pénzfizetéssel (Ads-kampány) sem a tulaj, sem egy keresőmarketing ügynökség nem befolyásolt, csupán a keresőmotorok belső logikája, azaz működési algoritmusa alapján kerültek a találati rangsor aktuális helyére. A Google-listák élén és alján színmegkülönböztetéssel vagy más kiemeléssel szereplő fizetett linkek és a különböző oldalakon megjelenő G-hirdetések – AdSens – tehát nem tartoznak a klasszikus optimalizáció körébe.

A szemantikus SEO abban különbözik az általánostól, hogy célját jelentésbeli visszacsatolások révén azzal éri el, hogy

a céloldalt a fogalmi háló csomópontjaiba pozicionálja.

A speciális szemantikai keresésekhez igazodó optimalizálás mellett persze a weblap általános jellegű tulajdonságait is szükséges javítani, ezzel a célirányos kereséseken kívül más, a fogalmi kontextus alapján kapcsolódó megtalálásokra is alkalmassá tesszük, alkalmazási profilját így kiszélesítve funkcióit is gazdagíthatjuk. Egy magasra értékelt, nagy autoritású weboldalt mindig könnyen vethetünk átalakítás, profilszélesítés (vagy akár -váltás) alá, az új funkciókban is megtartja alkalmasságát, míg egy nagyon egyoldalúan optimalizált honlap a speciális feladatra ugyan alkalmas lehet, de nincs ezen a téren dinamizmusa, nem eléggé flexibilis, alkalmatlan a gyors és lényegét érintő váltásokra – szemben a komplex módon és a rokon jelentésű tartalmakra is optimalizált keresőbarát weboldal alkalmasságával.

A keresőoptimalizálás on-site és off-site fázisa

A keresőoptimalizálás fogalmán és magán a tevékenységen belül jól elkülöníthető 2 összetevőt különböztet meg mind a szakma, mind a szolgáltatást igénybe vevő felhasználó; célszerű ezeket akár külön névvel is illetni, bár megjegyzendő, hogy a hozzáértők körében is keveredik az alkalmazott szakszavak jelentése. Tehát válasszuk szét ezeket:

  1. Az inetnzív vagy on-site SEO – az adott honlapon végzett belső (tartalmi és strukturális, illetve technikai) munka – ezt nevezhetjük honlap SEO optimalizálásnak. Egyfajta honlap-szerviz. Szemantikus megközelítésben a honlaptartalom kontextusa hálózati jellegű, erre például a kulcsszavak reprezentációja utal.
  2. Az extenzív vagy off-site SEO – a szemantikai hálózat gócpontjaiban elhelyezett külső linkek támogatására épített szakmai szolgáltatás, keresőmarketing tevékenység – ezt nevezhetjük a találat optimalizálásra célzott semantic link building munkának

A belső, intenzív (belterjes) seo-munka keretében magát a honlapot, annak szöveges és képi tartalmát, illetve technikai hátterét optimalizáljuk, ezek során tesszük az egységet keresőbarát weblappá, azaz minél alkalmasabbá arra, hogy előre megadott keresésekre jó helyezést érhessen el a találati listák élvonalában. Ezt a weboldal látható és a forráskódban megadott tartalmának megfelelő kialakításával, megjelenő és láthatatlan struktúrájának SEO-szempontú felépítésével érjük el. (Mintegy 30-36 ilyen keresőszemponttal operálunk, ezekből 8-10 igen fontos.)

Az extenzív (külterjes backlink építés) munka folyamatában külső erőforrásokat, azaz más webhelyeket igénybe véve, leginkább az ezeken elhelyezett szöveges hivatkozások (linkek) révén érünk el az optimalizált honlap számára minél hatékonyabb visszacsatolói webes támogatottságot – ez utóbbi “tolóereje” juttatja kedvező Google-pozícióba a weboldalt.

Tanácsadás weboldal optimalizáláshoz

Ha szakember segítségére van szüksége honlapja feljavításához és sikeressé teteléhez vagy PR-cikket helyezne el értékes oldalakon, kattintson a legfelső sorban a KAPCSOLAT menüpontra.

A fentiekről részletesebb tájékoztató és a honlap-SEO-munka főbb szempontjairól szóló összefoglalók a főbb long tail kulcsszavakra rákeresve lelhetők fel. Például ezeket gépelje be a releváns találatokhoz:

  • Honlap-SEO – Google szempontú kereső optimalizálás
  • Komplex, kreatív és organikus találatoptimalizálás
  • Weboldal Google keresőmarketing szolgáltatás
  • Első hely, első oldal, top10 a keresőtalálati listán (SERP)
  • Honlapoptimalizálás, szemantikus weboldal optimalizálás
  • Hatékony prémium kreatív linképítés EGYÉNI MÓDSZERREL
  • Mi a keresőmarketing szakértő feladata?
  • Tapasztalatok és gyakorlati SEO-tanácsok átadása.

Szemantikus SEO projektek 2022-ben

Ivóvíz fertőtlenítés – ClO2. Vegyszeres vízkezelés

A nyersíz vegyi kezelése és az ivóvíz-fertőtlenítés aktuális kérdései, technológiája. A TwinOxide vízfertőtlenítő szer ivóvízkezelésre, eszközök és élelmiszerek fertőtlenítésére alkalmas. A vízfertőtlenítés fogalmi körének leglényegesebb kulcsszava  a klór-dioxid – a vegyszer kémiai  képlete ClO2. Az ivóvízkezelés fázisai és az ivóvíz-fertőtlenítési technológia legfontosabb felhasználási területe a humán higiénia és a környezetvédelem, az édesvizek megóvása.

Google keresőmarketing cél: első helyre kerülés az organikus találatok közt a vízkezelésivóvíz fertőtlenítésklór-dioxid kulcsszavakkal. Pr cikkek megjelenési helye: Honlap Seo tanácsadó blog. Kreatív linkmarketing – organikus találatok. SERP első oldala.

Energiatakarékos infrapanel fűtés sötétsugárzókkal

Infrafűtési rendszerek családi házakban. Webshop: infratermékek raktárról. Infrasugárzók eladása, értékesítése, megrendelése. Infravörös fűtés tervezése, ingyenes tanácsadás. Kültéri teraszok infra fűtése – vélemények.  Energiatakarékos jellege folytán az elektromos fűtés környezetbarát, napelemekkel is működtethető. Teraszfűtő kültéri infrapanelek ára Budapesten.