Terasz beépítéshez szigetelő festék

házhoz épített terasz beépítése télikertnek | kültéri szigetelő festék | penészmentesítés infrafűtéssel | télikert fűtése, hőszigetelése

házhoz épített terasz festés

A kültéri szigetelő festék ára teraszbeépítésnél

Télikertet kültéri teraszra építhetünk. A felhasznált nyersanyagok ára számos tényezőtől függ. A penészálló, gomba- és baktériumölő festékek ára például magasabb, mint egy átlagos fedőfestéké. Viszont érdemes áldozni rá, mert később kevesebb gond lép fel penészedés vagy allergiát okozó baktériumok miatt.

Egészséges környezetet teremtsünk házunkban, lakásunkban!

Tudta? A penészes falak egészségügyi kockázatot jelentenek. De pontosan milyen kockázatot?

Fontos a kültéri festék páraáteresztő képessége. Némely szigetelőfesték pára-áteresztő tulajdonságú, ezért ára is magasabb. Külön opció a baktérium- és penészállóság. Érdemes a ház külső falaira – például teraszbeépítés során is – hőszigetelő bevonatot vinni. Érdemes tudni, hogy a penészes falak károsak az egészségünkre.

Többek között okozhatnak légúti gyulladást, allergiás és asztmás problémákat, valamint ekcéma jellegű bőrproblémák lehetnek a következményei a védekezés elmaradásának.  Miután vége a nyárnak és az ablakok egyre gyakrabban maradnak zárva, jön az az időszak, mely a legideálisabb körülményeket biztosítja a penész megjelenéséhez és szaporodásához.

Infrafűtés hiányában nem történik penészmentesítés hősugárzással, így a penész a falakon kolóniákat alkothat. Ez olyan egészségügyi kockázatot jelent, melyet sok ember figyelmen kívül hagy. Légúti gyulladás, allergiás és asztmás problémák, valamint ekcéma jellegű bőrproblémák lehetnek a következményei. A penész megjelenésének fő oka a magas beltéri páratartalom, melyet olyan általános tevékenységek is okozhatnak, mint a padló felmosása. Ugyanakkor olyan komolyabb problémák is növelhetik a beltéri páratartalmat, mint az állandóan elégtelen szellőzés vagy az épület alapjának nem megfelelő szigetelése.

A páraáteresztés – a jó kültéri szigetelő festék tulajdonsága. Kültéri felhasználásra javasolt bevonat nem gátolja a falszerkezetben lévő pára kültérre távozását. A beltérre felvitt bevonat megakadályozza a penész megjelenését a belső falfelületeken, így biztosítva egészségesebb és biztonságosabb környezetet. A falak melegebbek és a hőhidak megszüntethetők.

Beépített terasz esetében nagy a hőmérséklet-különbség a belső és külső tér között, így pára lecsapódása és a penészesedés kockázata magasabb.

Tanácsadás: Baktérium- és penészállóság

Tanács: használjon szigetelésként a házhoz épített terasz burkolatának festéséhez baktérium- és penészálló festékanyagokat. Megéri a magasabb árat, hiszen ezek a hőszigetelő bevonó termékek a  baktériumok és gombák számára hasznosítható tápanyagokat nem tartalmaznak. Így ezek organizmusok megtelepedését gátolják-

Tipp: csak olyan hőszigetelő bevonatot alkalmazzon háza komfort minőségének a javítására, amelyet, mint terméket, baktériumállónak minősíthetett az egészségügyi hatóság. Ezt a festék csomagolásán feltüntetik.

Az elvégzett penészállósági vizsgálatok eredményei alapján megállapítható, hogy a kiváló minőségű hőszigetelő bevonó termékek anyagán gombák nem telepszenek meg. A hőszigetelő műanyag építőelemeket bevonó festék nemcsak baktétrium- és gombaálló, hanem a pára is át tud hatolni az ilyen bevonaton. Így a festék elősegíti a falak kiszáradását, hozzájárulva ezzel az egészséges otthon létrejöttééhez, melyben nincs helye a penésznek, spóráknak és baktériumoknak. Télikertek szigetelésénél kiválóan alkalmazható.

“Terasz beépítéshez szigetelő festék” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!