Télikertből virágküldés rózsadobozokkal

Rózsa nevelése a télikertnek beépített teraszon

Megfelelő körülmények lehetséges rózsát nevelni télikertben, és ezt egy virágküldő szolgáltatás is hasznosítani tudja. Azonban fontos figyelembe venni, hogy a rózsáknak legalább hat óra napsütésre van szükségük naponta, így a télikertnek megfelelő mennyiségű természetes fényt kell biztosítania a növényeknek. Ez például nyitható üveg terasztetővel beépített télikertben.

A rózsáknak ugyanakkor szükségük van megfelelő vízre, tápanyagra és jó szellőzésre is. Fontos, hogy a családi házhoz épített télikertben megfelelő hőmérséklet és páratartalom legyen, valamint ügyelni kell arra, hogy ne legyenek a növények káros rovarok vagy betegségek támadásának kitéve.

A rózsadobozok napjainkban már szinte minden virágbolt kínálatában jelen van, ugyanis a „kalapdobozok” kb. 8 éve kezdtek elterjedni a virágkötészetben. De miért ilyen népszerűek a kalapdobozok a virágküldés terén? Mert formabontó, szokatlan, ráadásul nagyon szép és védi a virágokat is. A rózsadoboz  keretbe foglalja a kompozíciókat, ezáltal elegáns és fényűző ajándék hatását kelti.

A virágküldő szolgálat kínálatában milyen rózsadobozokból választhatunk?

Ma már minden forma és szín megtalálható a kalapdobozok piacán. Az alap fehér és fekete színű doboz, ami lehet szögletes vagy kerek és persze a szív alakú, rombusz és sok más forma is különböző mintákkal, akár UV színben és ma már ledvilágítással is.

A rózsa mindig is a legkedveltebb virág volt és sohasem megy ki a divatból, ezért virágküldés esetén a legtöbb vásárló rózsákból készült virágcsokrot-kompozíciót rendel. A rózsadoboz elkészítéséhez bármilyen színű rózsát használhatunk, ha bizonytalan, hogy milyen színből készüljön, akkor érdemes átnézni a virágillemtant. A vörös rózsa és fehér rózsa a legnépszerűbb, a vörössel a szerelmet fejezheti ki, ameddig a fehér rózsával a tisztaságot, ártatlanságot.

A kalapdobozokba a rózsán kívül kérhető más virág is?

A különböző kompozíciók elkészítéséhez kreativitás is szükséges, ezért sok virágküldő szolgálat pár év után már nem csak rózsákat tűzött a dobozba, hanem minden fajta virágot, akár vegyes összeállításban is. A legnépszerűbb virág a rózsa mellett az orchidea és a tulipán is nagyon népszerű és mutatós kalapdobozba tűzve. A vegyes kompozíciók elkészítésekor a szimmetriára sem kell odafigyelni, a doboz keretet ad a virágoknak formabontó és izgalmas virág-összeállítás születhet belőle, amiről a megajándékozott nehezen tudja majd a szemét levenni.

A rózsadoboz, hogy óvja meg a virágokat az elszáradástól?

A rózsadoboz elkészítésekor az első lépés az, hogy cellofánnal kibéleljük a dobozt, hogy ne ázzon el, majd vizes tűzőhabot- oázist rakunk a doboz aljára. Ez a vizes tűzőhab 5 perc alatt rengeteg vizet szív magába és miután beletűzzük a virágokat, azok folyamatosan kapnak vizet. Mindenesetre ezt a tűzőhabot naponta kell ellenőrizni úgy, hogy az ujjával megtapintja és ha nedves a tűzőhab teteje, akkor nincs tennivalója, viszont, ha száraznak érzi, akkor rá kell önteni kb. 1 dl vizet, hogy az oázis tetejét ellepje. Ha a megajándékozott a munkahelyén tartózkodik a virágküldés időpontjában, akkor célszerű virágcsokor helyett a rózsadobozok közül választani, mert nem kell hozzá váza és könnyebb a nap végén hazavinni.

Szolgáltató cégek számára lehetséges rózsát nevelni üvegházban vagy télikertben, de a növények megfelelő gondozásáról és az optimális környezeti feltételek biztosításáról gondoskodni kell. Ehhez a korábbi teraszépítésnél használt hőszigetelő festékek is segítséget nyújthatnak.

“Télikertből virágküldés rózsadobozokkal” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!