Tanácsadás laptop akku vásárláshoz

Laptop akkumulátor vásárlási útmutató

Előbb-utóbb minden laptop akkumulátort ki kell cserélni. Idővel ugyanis az akku belsejében lévő vegyszerek elkezdenek elhasználódni, ami azt jelenti, hogy az aksi élettartama fokozatosan egyre inkább csökkenni kezd. De tudod-e, mire kell figyelned, ha csereakkumulátorra van szükséged?

tanácsadás laptop akku vásárlásához
Amire figyelj: típus, modell, töltési feszültség, akku árak

Megfelelő akkumulátor kiválasztásának legegyszerűbb módja: online áruház honlapjának megnyitása, ahol kereshetsz típus-modell szerint. De előtte: vizsgáld meg a készülékedet.

Legegyszerűbb módja annak, hogy megállapítsd, milyen akkud van, ha kikapcsolod és a hálózatból is kihúzod a laptopot, majd kiveszed a telepet. A legtöbb akkumulátor nyomtatott információval rendelkezik, beleértve a típusát, modellszámát, cikkszámát, a kimeneti feszültségét és a töltési áramot. Ezeket kell tudni a laptop akkumulátor vásárlásakor.
Akkumulátor típusuk notebookhoz is

Új, gyári, eredeti akkumulátor vásárlása

A notebook belső áramforrásának minősége határozza meg a táskaszámítógép hordozhatóságát, mobilitását. A leggyakrabban javításra és cserére szoruló alkatrész a laptop esetében éppen az aksi. Az asztali gépek teljesítményét elérő laptopok általános elterjedtsége okán az utóbbi években sokat fejlődött az akkumulátorgyártás technológiája. Ennek ellenére a telepek erős használat esetén manapság sem bírják 2-3 évnél tovább. Jó eséllyel olyan noteszgépet vásárolunk, melyet akár 6-7 évig is használhatunk, ezért nagy valószínűséggel ezalatt legalább kétszer új akkumulátor vásárlására kerül sor.

Ilyenkor érdemes új, eredeti gyári telepet beszerezned. Az utángyártott vagy helyettesítő alkatrészek ugyan olcsóbbak, de nem egyenértékűek az originális gyártmányokkal. Árak tekintetében van különbség – de megbízhatóságban is!

Lehetőleg szervizben, szakember kezéből

A laptopakkuk minőségére és használhatóságára rengeteg tényező lehet hatással, ezért csak szaküzletben vagy szervizben vásárolhatunk jó minőségű belső áramforrást. Az ilyen helyeken az eladó kiválasztja a megfelelő akkumulátor típust, a javítóműhelyben ingyen be is szereli a gépbe, tehát nem kell a típusok között keresgélni.

Amit érdemes tudni a notebook akkukról

Legfontosabb tulajdonsága a laptop akkumulátorának a cellák típusa. Jelenleg a piacon vásárolható notebookok kétféle akkucellával lehetnek ellátva, az egyik a lítium-ion, a másik a lítium-polimer. A legtöbb eladásban lévő mobil számítógép belsejében lítium-ion cellákat találhatunk. A modernebb gépekben lítium-polimer cellákkal látják el, ezek jóval vékonyabbak.

A lítium-ion akkumulátorcellák előnyös tulajdonságai:

  • Magas energiasűrűségű alapanyagból készül
  • Alacsony az önkisülés
  • Nincs memóriaeffektus
  • Nincs szükség kiegészítő karbantartásra a használat során

Budapesti szaküzletekben szakértő eladók választják ki az te laptopodba illő, jó minőségű akkumulátort, és pillanatok alatt, garanciálisan és ingyen beszerelik.

Ha már megvetted a fontos új alkatrészt

– próbáld a legtöbbet kihozni belőle. Néhány tipp:

  • Ne hagyd laptopodat hónapokig kihasználatlanul, teljesen feltöltve vagy teljesen lemerülve. A akkumulátorok rendszeres használat mellett működnek a legjobban.
  • Mindig olyan töltőt használj, amely kompatibilis a laptop akkumulátorával – ne kísérletezz más feszültséggel.
  • Ne hagyd bekapcsolva a gépet, miután az akkumulátor teljesen feltöltődött, mert ez károsíthatja a gépedet és akkuját.
  • Győződj meg arról, hogy az aksi és a töltőadapter nem melegszik túl töltés vagy tárolás közben.

HP laptop akku vásárlása budapesti szakszerviz webáruházából

HP laptopba akku vásárlás Budapesten
Tabletbe, notebookba eredeti akkut!

Hogy konkrétan mit kell tudni egy Asus, Dell vagy HP akkumulátor megrendelésekor, vásárlásakor? Amennyiben megbízható és jó minőségű alkatrészt szeretnél a notebookba, válassz hiteles eladóhelyet. Ilyen a laptophardware.hu cím alatti online alkatrész-áruház, ide fordulj:

Ha nem webshopból rendelsz alkatrészt, a notebook szerviz szakembere tud tanácsot adni a megfelelő típus kiválasztásához Budapesten. Cél, hogy még sok éven keresztül szolgálhassa tulajdonosát a mobil számítógép. Néhány további érdekes és izgalmas olvasni való téma Google-kereséshez: laptop akkumulátor vásárlás garanciával, HP szerviz Budapest, alkatrész webáruház. Lítium-ion cella, áramellátás, töltési feszültség. Tippek, tanácsadás, ötletek, árak.

“Tanácsadás laptop akku vásárláshoz” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!