PR linképítés Google kereséshez

Google linképítés – Link building PR-cikkel

pr cikk linképítés
Kreatív linképítés PR cikkmarketinggel

A linképítés (vagy ahogy a Google több találatot ad rá: link építés) egy angol szakszó magyar megfelelője, a kifejezés jelentése pedig ezt a folyamatot nevezi meg: a link buildig az internetes tartalmakat szkennelő keresőmotorok optimalizálásának (Search Engine Optimization = SEO) egyik legfontosabb, legtöbb munkát és szaktudást igénylő azon fázisa, amelynek során külső webes hivatkozások (backlinkek) elhelyezése révén azt kívánjuk elérni, hogy valamely kiválasztott honlap (a céloldal) bizonyos előre megadott kulcsszavakra mint keresőkérdésekre nézve az online keresések találati listáin a lehető legjobb pozíciót foglalja el és tartósan meg is tartsa azt annak érdekében, hogy az adott weblap organikus forgalma (a tartalomkeresők felől érkező ingyen kattintások száma) megnövekedjen.

Kreatív linképítés PR-cikk elhelyezéssel

Az a szakember, aki hosszú évek óta foglalkozik Google keresőoptimalizálással, és ennek során saját, egyedi linképítő módszert dolgozott ki, tisztában van a szakmai evidenciákkal, ugyanakkor megbizonyosodott saját eljárásainak hatékonyságában. Módszere leginkább abban tér el a szokványostól, hogy a link-küldő oldalak a munka során külön rendszerben fejlődnek, és az építkezési folyamatra nem az ismert rutineljárások mechanikus alkalmazása a jellemző, hanem sokkal inkább a komplex hozzáállást igénylő kreatív szemlélet és komlex gyakorlat.

Az egyedi módszer további jellemzője, hogy kizárólag saját webrendszerre támaszkodik, azaz nem vesz igénybe idegen weboldalakat. Ezen a réven biztosítható, hogy a kulcsszavas hivatkozások minden esetben egyedi és lehetőleg releváns szövegkörnyezetben szerepeljenek.

Efféle textusokat a keresőmarketing ügynökségek manapság leginkább csak publikált pr-cikk formájában tudnak elképzelni. Ez hatékony és biztonságos metódus, de egyoldalúvá teszi az online visszacsatolások típusát. Éppen ezért

a szakértő SEO-tanácsa az, hogy a linkprofil változatosságára kell törekedni.

seo tippek linEz többek között abban áll, hogy a cikkmarketing alkalmazásán kívül például érdemes erős statikus weboldalakat létrehozni a témában és ezekre mint bázishelyekre, szemantikus gócpontokra támaszkodni a hivatkozási hálózat kiépítésében.

A kreatív linképítés tehát tartalmi alapú webtechnika, mögötte tényleges tartalmi összefüggések állnak – leginkább ezért élvezheti a Google-kereső támogatását, ugyanakkor nem szabad megelégedni a prcikkek megjelentetésének egyoldalúságával, mert ez a spam-blogolásnak minősülhet, és ez illegális helyezésbefolyásoló módszer (black hut SEO), mint ahogy a keresőoptimalizálás tiltott fogásai közé tartozik a Google Pingvin algoritmus-frissítések óta (2012. április -2013. május) a linkkatalógusokban való tömeges regisztrálás is.

Más révén is lehet kedvező SERP-pozícióhoz juttatni, ebben segíti a honlaptulajdonosokat és kezdő linképítőket a szolgáltatásként igénybe vehető SEO tanácsadás és weboldal elemzés. Éljen ezzel a lehetőséggel. Egy szakmai weboldal elemzés tippeket adhat a kreatív keresőoptimalizálás sikeréhez.

link építés – pr-cikk | A fogalmi backlink-hálót létrehozó linkprofil építés a keresőoptimalizálás legfontosabb munkafázisa: hivatkozási hálózat felépítése.  Keresőmarketing eszköz: PR-cikk elhelyezés weboldalakon.

“PR linképítés Google kereséshez” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!