Mobilmarketing, tartalommarketing

Milyen marketingről és milyen stratégiáról beszélünk?

tartalommarkeing stratégia
A mobiltelefonos marketing hatékony

A szakmai zsargonban járatlanok számára már most itt az elején tisztázni kellene, hogy mobilmarketing-stratégiáról vagy pedig  mobil marketingstratégiáról lesz-e szó. Merthogy nem mindegy. Előbbi nyilván az okoskészülékekre, a mobiltelefonokra irányuló marketingről, ill. ezen tevékenység stratégiájáról szól (értékesítési projektek), az utóbbi pedig valami dinamikus, flexibilis, rugalmas, változékony marketingstratégia megnevezése lehetne. De a leggyakrabba a három szó külön írva fordul elő, és ez így eléggé nehezen értelmezhető a mezei vásárló, felhasználó számára.

Ám eredetileg ennek cikknek a témáját illetően nekünk is nem 3, hanem négy szót kellene használnunk, keresve a helyét a kereső szónak, hogy a keresőmarketing kifejezés mint a  honlap-optimalizálás rokonfogalma is képbe kerüljön, de ez már nagyon megterhelte volna PR-cikkünk címet, így lemondtunk róla, holott a weboldal egésze és ez a poszt is leginkább az ezzel kapcsolatos célok miatt jött létre – SEO TIPPEK, KERESŐMARKETING TANÁCSADÁS -, nem pedig az üzleti célú telefonos reklámkommunikáció miatt. Szerepeltetnünk mégis ez utóbbinak a fogalmait szükséges, lévén e tárgykörben működő értékesítési jellegű honlapok optimalizálását végezzük és ehhez szükséges a releváns kontextus létrehozása, hogy megfelelő hivatkozói támogatással segítsük a céloldalt a pozíciószerzésben a Google találati listáin.

Tömeges SMS küldés mint kommunikációs marketingfogás

– ez áll a fejlécén annak a honlapnak, amely szándékunk szerint versenylépes piaci résztvevője lesz a mobilmarketinges szolgáltatást kínáló weboldalak versenyének. A honlapon külön hangsúly esik olyan long tail kulcsszavakra, mint a tömeges smsküldés ára és a csoportos sms-küldés ingyen kipróbálási lehetőséggel, de az optimalizációs keywords-lista fontos tagja a Gateway-rendszer is, amelynek működési vázlatát külön ábrán is bemutattuk a honlap főoldalán. De a hivatkozás innen jellemzően a Mobilmarkering-stratégiák nevű belső site URL-jére fog mutatni, lévén a főoldali kulcsszavas linkeléssel óvatosan kell bánni a honlapok keresőoptimalizálásban.

Ez utóbbi kifejezés – röviden SEO – szintúgy eleme annak a tartalommarketing stratégia projektumnak, amely révén a honlapok mobilos megjelenésére is tekintettel kell lennünk.

Az alcímben nevezett fogalom egyébként a mobiltelefonokat, újabban okostelefonokat célzó marketingnek az egyik leghatásosabb módszerét megnevező összefoglaló kifejezés, a módszer leghatékonyabb eszköze pedig az úgynevezett SMS-kampány, amelyben egy bizonyos kereskedelmi célra orientáltan történik a regisztrál ügyfélkor mozgósítása. Szó esik továbbá a szöveges üzenetküldés okán ennek technikai hátteréről és a címlista frissen tartásának fontosságáról is.

Az SMS-kampány és a tartalommarketing stratégia

projektek előkészületei között éppen ezért az alapos tervezésre és a reklámstratégia megszervezésére is szükség van. Amikor készen van a kampányszöveg, akkor érdemes olyan szolgáltatót találni, amelyik a marketing-sms-eket tömeges számban képes a célcsoport számára rövid időn belül kézbesíteni. A célközönség mint a szöveg üzenet küldésben ügyfélcsoport kiválasztása megfelelően rendezett és karbantartott címlista-szelekcióval végezhető el, az eredményül kapott adatbázis alapján az SMS-küldés automatizáltan történik. A lebonyolításhoz okos megbízó profi céget választ és nem alkuszik a piacképes árakból. Ilyen vállalkozásra az internetes keresések során bukkanhatni, mint például ez a szolgáltatás:

A szakblogokban ajánlott definíció szerint a tömeges SMS küldés nem más, mint a mobilmarketing stratégia egyik igencsak hatékony eszköze. Éppen ezért az SMS-kampány lebonyolítását ajánló szolgáltató cég honlapjának optimalizálása fontos keresőmarketing program 2016-ban.

Mobil marketing , üzenet és PR-cikk küldés

A telefonos hírközlési rendszereket a GSM technológia forradalmasította először, a második nagy áttörés az internetes hálózatok és az okostelefonok összekapcsolása jelentette. Ezekre a mobilkészülékekre mind a netről, mind a mobilhálózatról küldhetők üzenetek, és akár egy használt laptop lehet a vezérlőpult az értékesítési kampány lebonyolításához.

Tipp: Ugyancsak hatásos módszer a PR-cikk írás és beküldés laptopról vagy személyi számítógépről. A linképítésben hasznosítható szerepéről a fenti hivatkozásra kattintva kérhető keresőmarketing tanácsadás.

Szólj hozzá!